TULEVAISUUSSAFARI

Miksi tulevaisuussafarille?

Tulevaisuuden kehitys luo ympäristön sille, millaista elämämme tulee olemaan.  Siksi tulevaisuuden laajojen kehityskulkujen ja niiden välisten yhteyksien ymmärtäminen luo meille edellytyksiä rakentaa omaa tulevaisuuttamme haluamaamme suuntaan. Tulevaisuussafarilla kehitetään tulevaisuusajattelua – siis laajennetaan omaa ja ryhmän ymmärrystä ja näkemystä siitä, mitä mahdollisuuksia on avautumassa ja miten niihin voidaan tarttua. Tulevaisuussafarilla paneudutaan tulevaisuusajattelun tapoihin, opitaan hakemaan tulevaisuustietoa sekä hyödyntämään sitä ja rakennetaan konkreettisesti omaa tulevaisuuskuvaa.

Tulevaisuussafari sopii kaikille ryhmille ja monenlaisiin tarpeisiin. Yrityksille, osastoille, harrasteryhmille tai perheille. Se sopii silloin, kun ryhmän sisäisesti halutaan kirkastaa ymmärrystä siitä, mitä ollaan yhdessä tekemässä ja miksi.

Miten tulevaisuussafarille?

Tulevaisuussafarille lähteminen on helppoa – Kerätkää ryhmä ja kertokaa minulle koska ja mihin haluatte mennä, minkä kokoinen porukka teitä on ja mitä tulevaisuusaiheita haluatte käsitellä niin rakennan ja toteutan teille juuri sellaisen tulevaisuussafarin kun haluatte.

Safari voidaan toteuttaa käytännössä missä tahansa; merellä luovien saaristomaisemien keskellä, teknologisesti edistyksekkäässä Tallinnassa, tunnelmallisessa b&b majatalossa Naantalissa, vaikka Lapissa ruskan, kaamokseen tai hiihtosesongin aikaan. Tulevaisuussafarin saa toimimaan mökillä keskellä ei mitään, samoin kuin ihanassa kylpylässäkin missä kaikki palvelut ovat lähellä. Safariin voi aina liittää tulevaisuuden lisäksi myös muuta ohjelmaa, kohteen ja ryhmänne kiinnostusten mukaisesti.

Safari pohjautuu arabian sanaan safar ja tarkoittaa matkaa tai tutkimusmatkaa.  Tulevaisuussafari on siis tutkimusmatka tulevaisuuteen.

Esimerkki tulevaisuussafarista

Toteutin tammikuussa 2018 10 hengen kansainväliselle ryhmälle tulevaisuussafarin Saariselällä. Ryhmään kuului yrityksen työntekijöitä sekä sen uusia yhteistyökumppaneita. Tavoitteena oli tulevaisuusajattelun kautta luoda ymmärrys ja luottamus yrityksen ja sen uusien yhteistyökumppanien välille, tutustua paremmin sekä luoda yhteistä näkemystä tulevaisuuden tavoitteille. Asiakas halusi toteuttaa tulevaisuussafarin väljällä aikataululla ja kohtuullisella budjetilla. Ajatuksena oli että osallistujat kokevat, tekevät ja ratkovat asioita yhdessä – hyvänä ja hauskimpana esimerkkinä tästä olivat illalliset, josta jokaiselle oli nimetty illallistiimi, joka suunnitteli ja toteutti kulttuurinsa mukaisen juhlaillaisen.

Varasin käyttöömme kaksi hyvätasoista huvilaa ryhmän tukikohdiksi, joissa sekä majoituttiin, pidettiin tulevaisuustyöpajat sekä kokattiin yhdessä ja ruokailtiin. Lähdimme Helsingistä torstaina aamulla Norwegianin lennolla ja saavuttuamme Ivalon lentokentälle meitä oli vastassa yhteistyökumppani, joka järjesti ryhmälle heti saapumisen jälkeen moottorikelkkasafarin Ivalosta Saariselälle – matkalla nautimme kermaista lohikeittoa ja rieskaa. Saariselälle päästyämme kävimme ruokakaupan kautta hakemassa tarvikkeita illallista varten ja majoituimme mukaviin huviloihin. Torstai – ilta vietettiin vapaamuotoisen seurustelun ja saunomisen parissa. Perjantain ohjelmassa oli aamupäivällä tulevaisuustyöpaja, jossa aiheena oli rakentamisen tulevaisuus yrityksen toimialan mukaisesti – työpajan ja lounaan jälkeen vuorossa oli koiravaljakkoajelua, minkä jälkeen illanvietossa jatkui vapaamuotoinen keskustelu siitä, miten yrityksen kannattaisi toimintaansa tulevaisuutta varten kehittää. Lauantaina jatkettiin tulevaisuusaihetta kestävän kehityksen parissa ja kiertotalouden mahdollisuuksien parissa ja iltapäivällä halukkaat kävivät rinteessä kokeilemassa, että miten se suksi oikein luistaakaan. Sunnuntaina aamulla ennen kotiinlähtöä oli vielä aikaa ulkoilulle ja yksi jos toinenkin kävi testaamassa Euroopan kuulemma pisintä pulkkamäkeä Kaunispäällä.

Osallistujat kertoivat, että reissun parasta antia olivat tulevaisuusajattelun kautta avautuneet tulevaisuuden mahdollisuudet, niiden tarkempaan tutkimiseen ja toteuttamiseen herännyt innostus, yleisesti yhdessä oleminen, kokkaileminen ja työympäristön ulkopuolella toisiinsa vapaamuotoinen tutustuminen.

Tulevaisuussafari voidaan toteuttaa monella tavalla – tärkeää on että se on yrityksen itsensä ja osallistujien näköinen jotta kaikilla on mahdollisimman kotoisaa olla ja jokainen voi vapauttaa ajatuksiaan tulevaisuusajatteluun ilman sen suurempia muodollisuuksia.

Hinnasto

Tulevaisuussafari yrityksen omissa tiloissa (max 10 henkilöä)

Yritys vastaa tiloista, tarjoiluista sekä esitystekniikasta (videotykki, valkokangas).

1/2 päivää 990 € arkipäivät / 1190 € la,su / lisähenkilö 99 €

1/1 päivää 1490 € arkipäivät / 1690 € la,su / lisähenkilö 149 €

Tulevaisuussafari Tallinnassa (max 10 henkilöä)

Hintaan sisältyy safarin suunnittelu, toteuttaminen, tulevaisuusvalmennus ja käytännön järjestelyt. Hinnan lisäksi asiakas vastaa matka- ja tarjoilukuluista ajankohdan mukaisesti risteilyn- ja majoituksenjärjestäjän hintatason mukaisesti (matkakustannukset selvitetään ennen sopimuksen tekoa, eli ei tässä suuria yllätyksiä pääse tulemaan)

2/2 päivää 2590 € ma-to lähdöt / 2990 € pe-su lähdöt / lisähenkilö 259 €

Tulevaisuussafari Turun Logomossa (max 10 henkilöä)

Hintaan sisältyy tarjoilu, neuvottelutilat sekä esitystekniikka

1/2 päivää 1490 € arkipäivät / 1690 € la,su / lisähenkilö 149 €

1/1 päivää 1890 € arkipäivät / 2090 € la,su / lisähenkilö 189 €

Tulevaisuussafari Lapissa (max 10 henkilöä)

Hintaan sisältyy safarin suunnittelu, toteuttaminen, tulevaisuusvalmennus ja käytännön järjestelyt. Hinnan lisäksi asiakas vastaa matka- ja tarjoilukuluista ajankohdan mukaisesti matkan- ja majoituksenjärjestäjän hintatason mukaisesti (matkakustannukset selvitetään ennen sopimuksen tekoa, eli ei tässä suuria yllätyksiä pääse tulemaan)

2/2 päivää 2590 euroa ma-to lähdöt / 2990 euroa pe-su lähdöt / lisähenkilö 259 euroa

3/3 päivää 3590 euroa ma-ke lähdöt / 3990 euroa to-su lähdöt /lisähenkilö 359 euroa

Tulevaisuussafari merellä (max 10 henkilöä)

Hintaan sisältyy safarin suunnittelu, toteuttaminen, tulevaisuusvalmennus ja käytännön järjestelyt. Hinnan lisäksi asiakas vastaa matka- ja tarjoilukuluista ajankohdan mukaisesti risteilynjärjestäjän hintatason mukaisesti (matkakustannukset selvitetään ennen sopimuksen tekoa ennakkoon, eli ei tässä suuria yllätyksiä pääse tulemaan)

Tallink Galaxy tai Viking Amorella  Turku-Tukholma-Turku aamulähtö 1 vrk 1990 € ma-to lähdöt / 2290 € pe-su lähdöt / lisähenkilö 199 €

Viking Piknik risteily Turku-Maarianhamina-Turku 1/1 päivä 1290 € ma-pe lähdöt, 1490 la-su lähdöt / lisähenkilö 129 €

Tulevaisuussafari siellä missä haluat

Jos listalta ei löytynyt sinulle, yrityksellesi tai yhteistyökumppaneillesi mieluisaa paikkaa järjestää tulevaisuussafarinne, niin ilmoittele minulle minne haluatte safarillanne suunnistaa ja järjestetään toiveidenne mukaisesti!

Kaikkiin hintoihin lisätään voimassaoleva arvonlisävero 24%.

Tulevaisuussafarilla perehdymme tulevaisuusajatteluun ja etsimme tulevaisuuden muutoksen tuomia mahdollisuuksia yrityksellenne. Tarkempi tulevaisuusteema ja matkan sisältö suunnitellaan ja toteutetaan ryhmänne kiinnostuksen ja tarpeiden mukaisesti.

VARAA MATKA TULEVAISUUSSAFARILLE
1

info@tulevaisuusvalmentaja.fi

0400-158585